image
Sursa foto: jurnal.md

Fostul șef de la „Spații Verzi”, Eliferii Haruța, restabilit în funcție

Fostul șef al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” Eliferii Haruța, care anunța în februarie că demisionează benevol, urmează să fie restabilit în funcție. Asta după ce Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a luat o decizie în favoarea acestuia. Pe de altă parte, responsabilii de la Primăria Chișinău au spus că așteaptă hotărârea motivată a instanței și apoi vor vedea ce vor face.

Prin hotărârea instanței, a fost anulată dispoziția privind desfacerea contractului individual de muncă încheiat cu Eliferii Haruța. Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a mai obligat Primăria să îi achite lui Haruța salariul pentru perioada în care el a lipsit forțat de la locul de muncă, adică de la 1 martie 2018 și până la restabilirea în funcție.

De asemenea, autoritățile locale trebuie să îi acopere cheltuielile suportate pentru asistență juridică, mai exact - 3.500 de lei. Hotărârea primei instanțe poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile de la data pronunţării.

Pe 21 februarie, când primar interimar al capitalei era Silvia Radu, Eliferii Haruța a anunțat că demisionează, fără a indica vreun motiv anume. Contactat telefonic, Haruța a refuzat să ofere un comentariu. În prezent, "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" este condusă de Serghei Carp.

Noutăţile partenerilor

comentarii: