image
Sursa foto: Getty Images

Un nou contract pentru Xavi la FC Barcelona. Singura problemă pentru semnarea noii înțelegeri

Xavi Hernandez (43 de ani) o antrenează pe FC Barcelona din noiembrie 2021, iar în acest sezon este aproape de câștigarea titlului în La Liga cu gruparea blaugrana.

FC Barcelona se află pe primul loc în campionat, cu 68 de puncte după 26 de meciuri disputate, la 12 distanță de rivala Real Madrid.

Joan Laporta (60 de ani), președintele de la FC Barcelona, a anunțat deja că vrea să-i ofere un contract nou antrenorului Xavi Hernandez.

Un singur inconvenient stă în prezent în privința semnării unui nou contract între FC Barcelona și Xavi Hernandez.

Xavi Hernandez nu poate avea o creștere consistentă a salariului dacă semnează o nouă înțelegere cu gruparea blaugrana.

FC Barcelona nu îi poate înregistra noul contract lui Xavi dacă salariul său va fi cu mult mai mare decât cel din prezent, din cauza problemelor economice ale clubului, notează Marca. Laporta ar plănui să-i prelungească contractul lui Xavi cu încă un sezon.

Xavi, ca antrenor al Barcelonei, ajunge anual la câștiguri în valoare de 12 milioane de euro, precizează The Sports Grail.

Xavi a semnat cu FC Barcelona în noiembrie 2021 și mai are contract până în vara anului 2024. Antrenorul spaniol a câștigat un trofeu, Supercupa Spaniei 2022-2023.

În sezonul 2021-2022, FC Barcelona a încheiat pe locul doi în La Liga, la 13 puncte în spatele campioanei Real Madrid.

Xavi a declarat la începutul lunii martie că nu se gândește la un contract nou cu FC Barcelona, înainte de finalul sezonului. Fostul mijlocaș al grupării catalane vrea să câștige titlul în La Liga, ca o confirmare a statutului său la echipă.

”Mi-aș dori să rămân la Barcelona pentru tot restul vieții, este casa mea, dar cred că viitorul meu depinde de rezultate. Joan este prietenul meu, cred că Barca este foarte norocoasă să-l aibă ca președinte. Nu este vorba despre bani sau despre durata contractului meu, ci despre faptul că vreau să fac performanță la acest club.

În ziua în care voi simți că nu îi pot convinge pe jucători, voi pleca acasă. Mai întâi trebuie să obțin rezultate în acest sezon, apoi vom vorbi despre viitorul meu.

Sunt judecat și criticat în mod constant, după ce am preluat-o pe Barcelona. Sunt multe momente în care nu te simți bine ca antrenor la Barcelona. Cele mai proaste zile din viața mea au fost ca antrenor al Barcelonei.

Nu banii mă interesează, vreau să ajut acest club. La Barcelona, totul trebuie să fie excelent. Pentru sezonul următor, vreau să fim mai competitivi în Europa, ăsta e țelul meu. Meciurile din acest sezon, în Champions League și Europa League, ne-au arătat că deocamdată nu suntem la nivelul dorit”, a spus Xavi, citat de Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: