image
Sursa foto: border.gov.md

Bărbatul din Briceni care a atacat cu alți patru indivizi o echipă a Poliției de Frontieră, plasat în arest la domiciliu

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din satul Larga, raionul Briceni, care lovit un polițist de frontieră și a atacat o echipă a poliției cu alți patru indivizi, a fost plasat în arest la domiciliu pentru un termen de 20 de zile.

Încheierea a fost emisă de Judecătoria Edineț, sediul Briceni la data de 4 decembrie curent.

Cazul a avut loc în noaptea zilei de 26 noiembrie curent. Bărbatul a fost oprit de către un ofițer principal al Direcției Echipe Mobile a Poliției de Frontieră, atunci când conducea un Nissan Pathfinder, în care se aflau patru pasageri. Forțele de ordine au solicitat celor cinci bărbați, observați în mașină, să prezinte actele de identitate și să justifice scopul aflări în zona de frontieră la acea oră târzie.

În momentul opririi, însă, în apropierea satului Cotiujeni, Briceni, acesta a aplicat intenționat violența față de ofițer, pe care l-a lovit cu ușa autoturismului și i-a provocat o echimoză.

Mai mult, acesta împreună cu ceilalți indivizi din mașină au atacat echipa poliției de frontieră, iar pentru a reține persoanele și imobiliza mijlocul de transport polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească arma din dotare, fiind trase patru focuri de avertizare în plan vertical.

Acesta este cercetat și în alte cauze penale: contrabandă în valoare de peste 1.850.000 lei, conducerea mașinii în stare de ebrietate alcoolică, dar și pentru huliganism în Sectorul Poliției de Frontieră Larga din Briceni.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă pedeapsa cu amendă 67.500 lei sau închisoare de până la doi ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: