image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, pentru a doua oară în carieră aproape de Juventus

Despre plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid s-a mai vorbit de câteva ori în ultimii ani. S-a vorbit, dar niciodată nu s-a realizat, căci mereu președintele Florentino Perez găsea o cale să-i satisfacă fotbalistului portughez pretențiile. În aceste zile, imediat după ieșirea Portugaliei de la Mondialul din Rusia, subiectul a revenit în actualitate, cu Juventus Torino drept clubul interesat în achiziționarea Balonului de Aur.

Prezentată mai întâi de Tuttosport, ziar ce apare la Torino și e cunoscut ca fiind foarte apropiat de Juve, informația părea mai degrabă un zvon fără acoperire, dar mai apoi tot mai multe surse din presa spaniolă, inclusiv cotidianul Marca, au început să vehiculeze ideea că, spre deosebire de anii trecuți, de data aceasta transferul are foarte multe șanse de reușită.

Puțină lume știe însă că între Juventus și Cristiano Ronaldo au existat în trecut discuții extrem de serioase, tranzacția fiind atunci la un pas să se materialize. Se întâmpla în toamna lui 2002, iar Cristiano Ronaldo încă nu împlinise 18 ani. Era legitimat la Sporting Lisabona, echipă ce tocmai câștigase campionatul în Portugalia, era antrenat de Loți Boloni și-i avea coechipieri pe Marius Niculae, Jardel, dar și pe Ricardo Quaresma, jucător pe care îl urmăreau mai multe cluburi europene.

Juventus l-a trimis la Lisabona pe Giani Di Marzo, cel care îl descoperise în Argentina pe Maradona și recomandase transferul acestuia la Barcelona și, ulterior, la Napoli. Cu ochii pe Quaresma, Di Marzo l-a remarcat imediat pe Cristiano și l-a sfătuit pe Luciano Moggi, boss-ul lui Juve în acea vreme, să-și schimbe opțiunea și să încerce achiziționarea tânărului din Madeira.

Sporting nu s-a opus transferului, dar l-a cerut la schimb pe Marcelo Salas, căci avea nevoie de un atacant în condițiile în care Marius Niculae era accidentat, iar Mario Jardel dorea să se întoarcă în Brazilia. Cristiano Ronaldo a făcut chiar vizita medicală la Torino, iar Juventus a acceptat să achite 5 milioane de euro plus Marcelo Salas. Tranzacția urma să fie oficializată în ianuarie, dar a picat în ultimul moment, căci "El Matador" Marcelo Salas a refuzat să meargă la Lisabona.

Acum, după mai bine de 15 ani, Cristiano Ronaldo e din nou aproape de Torino. Dacă va fi așa sau e din nou o modalitatea a starului portughez de a obține încă o mărire de salariu, vom vedea. Telenovela e abia la început.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: