image
Sursa foto: provincial.md

Candidatul PSRM la Primăria Chișinău, Ion Ceban, este acuzat de plagiat de Platforma DA

Socialiștii s-ar fi pomenit într-o criză de idei și le fură de la alții. De această părere sunt reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, potrivit cărora, candidatul PSRM pentru funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban, a preluat sloganul electoral al lui Andrei Năstase, pe care acesta l-a gândit cu mult timp în urmă. Vicepreședintele formațiunii, Liviu Vovc, afirmă că ideile liderului Platformei DA sunt copiate nu doar de către socialiști, ci și de către alți oponenți politici. Ion Ceban neagă orice tentativă de furt.

„Salvăm capitala, apoi toată țara. Acest slogan a fost promovat de către Platforma DA încă de la începutul lunii martie când s-a anunțat candidatura președintelui Platformei DA, Andrei Năstase la funcția de primar ca mai apoi Ivan Ceban să fure acest slogan și să-l profaneze. Este foarte hazliu să vezi că o persoană a cărui președinte este fost președinte de partid este președinte de țară, dorește să salveze capitala când de un an jumătate nu a fost în stare să salveze țara”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Liviu Vovc.

De cealaltă parte, socialistul Ion Ceban susține că nu a copiat de la nimeni nimic: „Pentru mine țin salvarea capitalei încă până a intra domnul Andrei Năstase și platforma DA în politică în general. Nu am plagiat și nu plagiem de la nimeni nimic. Dat este în esență că trebuie să salvăm orașul de haos, distrugere, corupție. Pe lângă toate acestea, noi am propus și un plan de dezvoltare pe termen lung, pe termen mediu și un plan operațional pentru un an de zile. Sper să nu fim acuzați de plagiat”.

Reprezentantul Platformei Demnitate și Adevăr a menționat că nu este pentru prima dată când ideile Platformei DA au fost preluate de către alți politicieni. Și-au permis să folosească mesaje gândite de alții primarul interimar Silvia Radu și premierul Pavel Filip.

„În iarna acestui an după un an de promovare a sloganului „O țară în care vrei să trăiești”, Platforma DA a venit cu zeci de inițiative pentru îmbunătățirea traiului în Republica Moldova, premierul Filip și-a permis să profaneze acest slogan spunând că el poate crea o țară în care vrei să trăiești ABIA în 2030. Mai apoi, pe 14 martie, organizațiile teritoriale din Chișinău ale Platformei DA au instalat corturi în tot Chișinăul cu sloganul „Facem curățenie generală”. La doar o oră distanță, primarul interimar Silvia Radu a postat și ea pe Facebook o postare prin care spunea: „Facem curat lună”. Este clar că s-a inspirat, dar interesant este faptul cât de repede a reacționat, doar la o oră distanță”, a mai spus Liviu Vovc.

În speranța că vom obține un comentariu privind situația descrisă, am sunat la persoanele vizate. Nici primarul interimar Silvia Radu, nici consilierul principal al prim-ministrului Pavel Filip nu au răspuns la telefon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: