image
Sursa foto: digi24.ro

Câți bani au pierdut magazinele de la începutul protestelor din Franța

Retailerii francezi au pierdut aproximativ un miliard de euro din 17 noiembrie, când au început protestele „vestelor galbene”, a anunţat Federaţia de Retail din Franţa (FCD), transmite Agerpres. Informațiile au fost furnizate vineri, înainte de protestul de pe 8 decembrie.

Federaţia, alcătuită din giganţii din distribuţie, cum ar fi Carrefour sau Casino, a avertizat că mişcările de stradă ar putea afecta semnificativ vânzările de Crăciun, esenţiale pentru veniturile marilor lanţuri de magazine.

Turnul Eiffel, muzeele pariziene Luvru şi Orsay, alături de Grand Palais, Petit Palais şi Orangerie, precum şi Opera din Paris, asemeni centrelor comerciale de pe bulevardul Champs Elysees, au fost închise publicului sâmbătă, când a avut loc la patrulea weekend cu proteste.

Anul trecut, Parisul a atras 40 de milioane de vizitatori, iar în primele şase luni din acest an turiştii au cheltuit în capitala Franţei 10,3 miliarde de euro. Analiştii avertizează că actualele turbulenţe ar putea afecta industria turismului din Franţa, a doua economie a zonei euro.

Săptămâna aceasta, acţiunile Accor, Vinci, Air France KLM, Carrefour şi FNAC Darty au înregistrat scăderi importante la Bursa de la Paris, pe fondul temerilor că protestele „vestelor galbene ” vor duce la scăderea consumului şi a numărului de turişti.

În total, 89.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi sâmbătă în Franţa, dintre care 8.000 la Paris. În capitala franceză au mai fost folosite și zeci de vehicule blindate ale jandarmeriei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: