image
Sursa foto: Getty Images

Rezultatele anchetei interne de la PSG: Comunicatul de ultimă oră al campioanei Franței

Ancheta internă efectuată de Paris Saint-Germain după dezvăluirile referitoare la fişele de evaluare pe criterii etnice din cadrul centrului său de formare, a stabilit că "nu au existat cazuri de discriminare dovedite", a precizat clubul de fotbal din capitala Franţei, într-un comunicat, preluat și de L’Equipe.

"Această anchetă a confirmat efectuarea de fişe cu un criteriu de origine în perioada 2013-2017. Aceste fişe s-au făcut la iniţiativa personală a responsabilului celulei Province", a scris liderul din Ligue 1 pe contul său oficial, după o întâlnire cu ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu.

"În ciuda existenţei acestor fişe, nu au existat procese de discriminare în urmărirea, evaluarea şi recrutare a tinerilor jucători", se mai arată în comunicatul francezilor de la PSG.

Mai multe publicaţii europene au dezvăluit săptămâna trecută, citând documente din cadrul anchetei Football Leaks, că unii scouteri ai clubului au completat fişele de evaluare ale tinerilor fotbalişti care cuprindeau rubrica "origine", unde trebuia ales între patru căsuţe: "francez", "magrebian", "antilez", "african".

Liga franceză a drepturilor omului (LDH) a depus ulterior o plângere pentru ”discriminare”, precum şi pentru "colectarea şi prelucrarea datelor cu caracter personal care dezvăluie originea rasială sau etnică".

Cotidianul L'Equipe a publicat joi un document conform căruia criteriile etnice apar, de asemenea, în fişele celulei PSG care se ocupa cu recrutările de jucători din regiunea pariziană, însă PSG a precizat că nici aceste fişe nu au avut "consecinţe discriminatorii".

"Niciuna dintre aceste fişe nu a ajuns vreodată la Direcţia Generală", subliniază clubul parizian, care susţine că "nicio schimbare în profilul tinerilor jucător recrutaţi nu a putut fi constatată", iar "persoanele intervievate (în cadrul anchetei) au pus accentul pe angajamentul celulei de recrutări faţă de tinerii jucători şi de anturajul acestora, indiferent de originea lor".

PSG a anunţat, totodată, adoptarea de "măsuri vizând întărirea practicilor etnice" în cadrul clubului parizian, printre acestea figurând şi o analiză profundă a modului de funcţionare a departamentului Scouting.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: