image
Sursa foto: Privesc.eu

Candu: Devotament partidului, primul criteriu al listei PD; Cum explică prezența soției ex-guvernatorului BNM, Drăguțanu

Primul criteriu după care au fost selectați candidații incluși pe lista PD la alegerile parlamentare a fost devotamentul față de partid. O recunoște chiar vicepreședintele PD Andrian Candu. Președintele Parlamentului nu a pomenit însă nimic de integritatea candidaților PD.

„Când s-a format lista electorală s-au luat în considerare câteva criterii. În primul rând este vorva de devotamentul față de partid prin activitatea desfășurată de acei candidați, activitate la nive național, dar și regional. Meritocrația, cu alte cuvinte. Doi - experiența profesională și profilul profesional, persoane din diverse domenii care să ne ajute în viitorul Parlament să muncim. Trei - cota de 40 la sută sau echilibrul de gen. Alte criterii ce ține de viitoarele inițiative legislative nu au stat la bază, nu românofobia sau rusofobia”, a declarat Andrian Candu.

În context, vicepreședintele PD a fost solicitat să comenteze prezența în lista PD a Otiliei Drăguțanu, soția ex-guvernatorului BNM din perioada fraudei bancare.

„În RM, pe parcursul istoriei sale mici, s-au întâmplat multe fenomene, nu neapărat datorită unor echipe. Otilia Drăguțanu este cunoscută ca și nefiind soția ex-guvernatorului BNM. Are propriile sale afaceri, promovează antreprenoriatul între femei, organizează diferite evenimente. Numai eu am participat la câteva evenimente. Calitatea de candidat pe lista PD se bazează pe alte criterii decât soție, soț, afiliere, afinități, etc”, a spus Andrian Candu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: