image
Sursa foto: Official White House, Shealah Craighead

Trump analizează posibilitatea de a trimite 2.000 de militari americani din Germania în Polonia

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat, miercuri seară, că analizează posibilitatea de a transfera 2.000 de militari americani din Germania în Polonia, în condiţiile în care Administraţia de la Varşovia a cerut măsuri pentru descurajarea Rusiei, scrie Mediafax.

Statele Unite au deja trupe în Polonia în cadrul unui acord din anul 2016 cu Alianţa Nord-Atlantică.

Donald Trump a declarat că Statele Unite au circa 50.000 de militari în Germania, precizând că 2.000 ar putea fi transferaţi în Polonia. "Discutăm despre acest lucru", a declarat Donald Trump în faţa jurnaliştilor cu ocazia întrevederii în Biroul Oval cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Rusia "va trata Polonia cu respect. Din păcate, polonezii sunt afectaţi prea frecvent. Sunt în mijlocul a toate. Când se întâmplă lucruri rele, se pare că Polonia este în prima linie. Sper că Rusia şi Polonia şi Germania se vor înţelege", a declarat liderul de la Casa Albă, citat de agenţia Reuters.

Oficiali citaţi de cotidianul Financial Times afirmau recent că Varşovia şi Washingtonul se apropie de ajungerea la un acord privind intensificarea prezenţei militare americane în Polonia. Alarmaţi de incisivitatea Rusiei, oficialii polonezi au lansat anul trecut un efort concertat pentru a convinge Statele Unite să instituie o prezenţă militară permanentă în Polonia. Andrzej Duda a sugerat ca baza militară să se numească "Fort Trump", iar Polonia a oferit o finanţare de două miliarde de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: