image
Sursa foto: moldovacurata.md

Fațadele caselor de cultură din Drochia, Cahul și Slobozia-Dușca au devenit albastre, cu însemnele PD

La scurt timp după ce, la începutul lunii iunie, Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) a fost „decorată” cu un banner enorm al Partidului Democrat din Moldova (PDM), fațadele altor trei instituții de stat - din Drochia și Cahul și din satul Slobozia Dușca, raionul Criuleni - au fost amenajate în același mod, cu ocazia unor evenimente politice organizate de democrați, scrie Moldova Curată.

Pereții de la intrarea în casele de cultură au fost „îmbrăcați” cu bannere albastre cu trandafiri. În timp ce experții afirmă că astfel PDM acaparează instituțiile statului, purtătorul de cuvânt al partidului spune că bannerele au avut rol de indicatoare pentru participanți.

Forumul PDM de la Cahul s-a desfășurat la 2 iunie și a fost organizat în incinta Palatului de Cultură ”Nicolae Botgros”. La eveniment au participat lideri locali de partid, polițiști, preoți, dar și deputații Marian Lupu, Corneliu Dudnic, Elena Bacalu.

Pe fațada clădirii a fost afișat un banner mare cu semnele PDM. Și în sală se regăseau bannere și panglici ale partidului. Întrebată dacă afișarea acestui banner la intrarea în instituția publică de menire culturală a fost avizată de autoritățile municipale din Cahul, viceprimara Tatiana Romaniuc a confirmat că se știa despre ”împodobirea” intrării în clădire. ”A fost o înțelegere la nivel verbal”, a precizat funcționara.

Baloane, portrete și steaguri

La 16 iunie și fațada Casei de Cultură din orașul Drochia a fost acoperită cu bannerele albastre ale PDM. Acolo a avut loc Forumul Organizației Teritoriale Drochia a partidului. La eveniment au participat, de asemenea, membri de partid din raion, dar și deputații Corneliu Padnevici, Serghei Sîrbu și Eugeniu Nichiforciuc.

Atât în exterior, cât și în interior, clădirea era amenajată cu baloane, portrete și steaguri – toate cu sigla PDM.

Continuare pe Moldova Curată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: