image
Sursa foto: digisport.ro

Dominație fără precedent în Europa: Performanțe greu de egalat ale granzilor din Madrid

Rivale în derby-ul Madridului, Real și Atletico au bifat realizări răsunătoare în Europa, la distanță de doar câteva zile de la meciul direct din La Liga. Constanța pare să fie cuvântul de ordine în afara Spaniei pentru cei doi granzi din capitală, care au devenit puncte de reper în ultimele sezoane în semifinalele competițiilor continentale.

După meciul pe muchie de cuțit cu Juventus, Real Madrid a ajuns pentru a 8-a oară consecutiv în semifinalele Champions League, o performanță fără precedent.

O zi mai târziu, Atletico Madrid a obținut biletele pentru careul de ași din Europa League după un retur greu la Lisabona. O realizare răsunătoare pe plan continental: au ajuns în semifinalele unei cupe europene pentru a 6-a oară (a 3-a oară la rând) în ultimele 9 sezoane (indiferent că a fost vorba de Liga Campionilor sau de Europa League).

În acest timp, Atletico a câștigat de două ori Europa League (2010 și 2012) și a jucat două finale în Liga Campionilor (2014, 2016), ambele pierdute în fața rivalei Real. În total, Atletico are 17 prezențe în semifinalele competițiilor europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: