image
Sursa foto: cna.md

Descinderile de la Odesa: Consulul RM, acuzat de luare de mită pentru eliberarea vizei unui cetățean arab

Procurorii anticorupție au descins la Consulatul Republicii Moldova din Odesa într-un dosar de corupție. Potrivit unor probe, consulul RM din Odesa ar fi eliberat unui cetățean de origine arabă, viză de lungă ședere pe un termen de 60 de zile, contrar prevederilor legii.

Conform materialelor cauzei penale, în data de 6 aprilie 2018, Consulul RM din Odesa ar fi eliberat unui cetățean de origine arabă, viză de lungă ședere pe un termen de 60 de zile, contrar prevederilor legii.

În schimbul serviciilor, bănuitul ar fi pretins și primit sume bănești în valoare de 100 de euro.Fiind audiat, bănuitul nu și-a recunoscut vina. Pe numele său a fost pornită o cauză penală pe faptul coruperii pasive. La moment în privința bănuitului a fost aplicată măsura de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu amendă de până la 2000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: