image
Sursa foto: jurnal.md

Închisoare pe viață pentru unul dintre indivizii de la Puhăceni, care și-au omorât şi incendiat consăteanul

Patru locuitori ai satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, care și-au omorât şi incendiat consăteanul au fost condamnați. Pentru omorul intenţionat al victimei, huliganism, păstrarea şi prelucrarea drogurilor, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la detenţie pe viaţă. Ceilalţi trei complici care au ajutat la ascunderea urmelor infracţiunii au primit câte 2 ani închisoare, fiind recunoscuţi vinovaţi de favorizarea la comiterea infracţiunii.

Tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit confecţionat artizanal, aplicîndu-i victimei o lovitură fixă în regiunea inimii.

Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neînsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

De notat că, până a fi reţinut, individul care a înjunghiat victima, a comis şi un „huliganism agravant” într-un local din Puhăceni, unde a iniţiat un conflict cu o domnişoară, pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o, lovind-o cu o sticlă în regiunea capului, cauzându-i dureri fizice.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliul individului au fost depistate şi ridicate 461,62 g de marijuană, pe care acesta le păstra pentru consum personal.

Potrivit procurorilor, individul a mai fost în conflict cu legea, fiind condamnat anterior la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Pe lângă pedeapsa cu detenţie pe viaţă, autorul omorului a fost obligat să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în valoare de 130 de mii de lei. Încă 8666 lei urmează a fi încasaţi de la el pentru recuperarea cheltuielilor judiciare suportate la efectuarea urmăririi penale.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: