image
Sursa foto: The National

Numărul de imigranţi primiţi în Australia, la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani

Numărul de imigranţi primiţi în Australia este la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, rezultat al unei politici draconice în domeniul imigraţiei, care a făcut ca doar cei mai buni candidaţi să fie acceptaţi, şi-a exprimat mulţumirea, vineri, guvernul australian, scrie Agerpres.

Numărul de imigranţi primiţi în baza unor vize permanente a scăzut cu 20.000 în 2017, ajungând la 162.000, a declarat ministrul de interne australian Peter Dutton. Vizele eliberate profesioniştilor calificaţi, la fel ca vizele pentru familii sunt în scădere. Este vorba de cel mai mic număr din ultimii zece ani şi aceasta se explică prin înăsprirea procedurilor de evaluare, a adăugat el.

"Ne asigurăm că oamenii care vin să facă parte din familia noastră australiană vin ca să muncească, nu ca să trăiască din alocaţiile sociale", a declarat el pentru presă la Brisbane. "(Ne asigurăm) că există un program pentru imigraţie atât de solid ca al nostru şi că există siguranţă cu privire la cei care intră în ţară prin acest program, că vor fi productivi, că vor munci din greu, că nu vor trăi pe spezele societăţii (...), vor exista beneficii economice", a subliniat ministrul.

Imigraţia este un subiect sensibil în Australia, unde unii susţin că le este teamă pentru locul lor de muncă şi găsesc că oraşele sunt prea populate.

Opoziţia laburistă a salutat scăderea numărului de imigranţi, însă a declarat că executivul ar trebui să facă mai mult pentru sutele de imigranţi sosiţi ilegal şi care se află în centre de reţinere offshore.

Australia respinge sistematic ambarcaţiunile ilegale. Cei care reuşesc cu toate acestea să treacă prin filtrele stabilite sunt exilaţi în centre de reţinere în Pacific. Chiar dacă cererea lor de azil este considerată una întemeiată, ei nu sunt acceptaţi pe teritoriul australian.

Apărătorii drepturilor omului, precum şi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), au criticat această ţară bogată care întoarce spatele oamenilor vulnerabili, însă Canberra este mulţumită de politica sa eficientă, care a descurajat în mod clar migranţii ilegali să se apropie de coastele sale.

Dutton a subliniat necesitatea de a lupta împotriva traficanţilor de migranţi, adăugând că această severitate îi permite Australiei să primească legal solicitanţi de azil. "Anul trecut, am primit cel mai mare număr de refugiaţi din ultimii zeci de ani. Am putut să o facem pentru că ne-am securizat frontierele", a spus el.

Programul de primiri umanitare al Australiei, care scoate din calcul imigranţii permanenţi, a vizat aproape 22.000 de persoane pentru 2016-2017.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: