image
Sursa foto: ziaruldeazi.md

O familie din satul Colibași, stabilită de mulți ani peste hotare, a donat o ambulanță localității de baștină // VIDEO

O familie din satul Colibași, stabilită de mulți ani peste hotare, a donat o ambulanță localității de baștină. Este vorba despre soții Cojan, care locuiesc la moment în Anglia, iar acum au revenit acasă pentru câteva zile.

Împreună cei doi soți dezvoltă acolo o afacere în domeniul transportului. Mașina vine să înlocuiască o autospecială uzată, aceasta fiind transmisă Centrului de Asistență Medicală Urgentă Colibași, care deservește trei localități din raionul Cahul: Vadul lui Isac, Colibași și Brânza.

„Noi am făcut-o din suflet pentru suflet, pentru satul natal. Viața e cât o secundă, de multe ori o secundă poate să te ajute să rămâi în viață. Pentru aceasta am spus să luăm o ambulanță, cea mai dotată, ca să fie la moment pentru oamenii care au nevoie să fie ajutați. Ambulanța e făcuta cu drag pentru mult timp” , a declarat Liviu Cojan pentru ziaruldeazi.md.

Având o afacere în Anglia în domeniul transportului, Liviu, împreună cu alți colibășeni a restaurat mașina, schimbând-ui motorul și toată caroseria, dar și volanul pe partea stângă. El ne-a spus că astfel de mașini nu există încă în Moldova.

„Sperăm să le fie de ajutor, să o folosească mai puțin, să fie cât mai puțini bolnavi, dar să fie la timpul potrivit la îndemână” , a menționat Aliona Cojan.

Pentru darul adus satului, Liviu, capul familiei Cojan, a primit titlul onorific de Cetățean de Onoare al satului Colibași.

Implicarea activă în viața satului Colibași a diasporei, a celor plecați peste hotare a început în anul 2016, o dată cu participarea localității în proiectul PNUD Migrație și Dezvoltare Locală.

De atunci, împreună cu cei de peste hotare, la Colibași s-a reușit a construi o sală polivalentă de sport, centru de pompieri și salvatori voluntari și implementa o mulțime de proiecte sociale.

Doar pentru sala polivalentă și centrul pompierilor voluntari, autoritățile locale au reușit să adune donații de la cei plecați din sat de circa 13 mii euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: