image
Sursa foto: Profimedia

Scene fără precedent la US Open. Polițiștii au intervenit rapid: un spectator, încătușat

Semifinala de la US Open 2023 dintre Cori Gauff și Karolina Muchova, a fost întreruptă aproape o oră.

Sportiva din SUA s-a impus cu scorul de 6-4, 7-5, pe arena Arthur Ashe, și a ajuns pentru prima dată în finală la Flushing Meadows.

La scorul de 6-4, 1-0, meciul a fost întrerupt, în momentul în care 4 protestatari au început să scandeze din tribune împotriva folosirii combustibilior fosili.

3 dintre ei au fost escortaţi afară din incintă fără probleme de către polițiști, dar al patrulea şi-a lipit picioarele goale de podea cu adeziv.

Pentru ca protestatarul să fie îndepărtat, a fost nevoie de dizolvant și de intervenția echipei medicale. El a părăsit arenă încătușat, după aproape o oră.

"S-a făcut într-un mod paşnic, aşa că nu mă pot supăra prea tare. Evident, nu vreau să se întâmple când am 6-4, 1-0 şi voiam ca ritmul să se menţină. Dar hei, dacă asta au simţit că trebuie să facă pentru a-şi face auzită vocea, nu pot să mă supăr pe asta", a afirmat Cori Gauff.

Tânăra în vârstă de 19 ani nu este străină de activismul social. Ea a declarat că nu cunoaşte cu exactitate natura protestului ecologist, însă a precizat că este convinsă că schimbările climatice sunt reale.

"Dacă aş prefera să nu se întâmple la meciul meu? 100%, da. Nu am de gând să stau aici şi să mint. Dar asta este situaţia", a mai spus Gauff.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: