image
Sursa foto: dse.md

Momentul în care pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiului de amploare de la un club de noapte din capitală

IGSU a publicat imagini video de la intervenția de amploare pentru lichidarea incendiului produs la un club de noapte din capitală, care a fost simulat, având ca scop testarea capacităţilor de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale. Exerciţiul de amploare a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situaţie de amploare reală.

Amintim că zeci de pompieri, polițiști, dar și mai multe ambulanțe au intervenit aseară pentru lichidarea unui incendiu de proporții, izbucnit într-un club de noapte din capitală, în care se aflau circa 250 de persoane. Flăcările au izbucnit chiar la miezul nopții, iar pe jar au fost puse majoritatea autospecialelor din garnizoana municipiului Chişinău, polițiști, dar şi mai multe ambulanţe de terapie intensivă.

Din fericire, incendiul a fost un exercițiu tactic planificat de IGSU, similar incendiului din Clubul de noapte COLECTIV, produs în București, cu patru ani în urmă. Scopul exercițiului a fost de a testa capacităţile de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale. Exerciţiul de amploare a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situaţie de amploare reală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: