image
Sursa foto: BBC

Două bombe din Al Doilea Război Mondial au dus la evacuarea a 2.500 de persoane în Germania

Două bombe datând din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite luni într-o zonă industrială din oraşul Giessen, landul Hesse, dintre care una trebuia detonată în timpul nopţii, ceea ce a dus la evacuarea temporară a circa 2.500 de persoane.

Este vorba de două bombe, una germană de 250 de kilograme şi una americană de 50 de kilograme, care au fost descoperite la sfârşitul zilei de luni una lângă cealaltă, potrivit agerpres.ro.

Genişti au făcut să explodeze bomba de 250 de kilograme, prea deformată pentru a fi dezamorsată, a precizat aceeaşi sursă. Cealaltă a fost dezamorsată.

Circa 2.500 de persoane, dintre care circa 800 de refugiaţi dintr-un centru de primire, au fost evacuaţi pentru scurt timp luni seara, înainte de explozie.

Bombe din cel de-Al Doilea Război Mondial sunt descoperite cu regularitate în Germania, în special la Berlin, unde o bombă americană a fost distrusă recent în apropiere de emblematica Alexanderplatz.

Duminică, o bombă datând probabil din acelaşi război a explodat în mijlocul unui câmp situat în vestul Germaniei, lăsând în urma sa un crater enorm, însă fără a face răniţi.

În jur de 10% dintre milioane de bombe lansate asupra Germaniei până în 1945 nu au explodat, potrivit unor experţi citaţi de publicaţia Spiegel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: