image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, despre alegeri: Am avut aşteptarea că va fi un scor mai bun, dar asta nu înseamnă că aş fi nemulţumit

Andrei Năstase, primarul ales al municipiului Chişinău, recunoaşte că a avut aşteptarea că va acumula un scor mai bun în turul doi al alegerilor locale noi, dar aceasta nu înseamnă că ar fi nemulţumit. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ÎnPROfunzime.

„Pentru foarte multa lume alegerile sunt o loterie, pentru mine - nu. Am avut așteptări ca va fi un scor mai bun. Asta nu înseamnă ca aș fi nemulțumit, nu. În toată perioada asta de 3 ani, am demonstrat că am apărat banul public și nu l-am irosit. Trebuie să spun mulțumesc oamenilor pentru că au votat”, a spus Andrei Năstase.

Întrebat cum se vede în postul de primar, Andrei Năstase a declarat că nu slujește niciunui regim și că respectă legea.

„Nimeni nu se naște primar. Eu nu slujesc niciunui regim de pe această lume. Eu trebuie să fac un apel către cineva care la fel ca și mine”, a declarat Andrei Năstase.

„Muncă, muncă. O echipă cu oameni onești. Eu sunt jucător de fotbal și știu că dacă nu pasezi nu ai cum. Voi avea grijă că tot ce este mai bun în societatea civilă și vom face o echipă, pentru ca este foarte mult de muncă la primărie. Eu cred că o să le facem față”, a sus Andrei Năstase.

Cât despre colaborarea cu fracțiunile din CMC:

„În CMC nu ar trebui să vorbim despre socialiști, liberali. Acolo trebuie sa fie consilieri. Voi aborda consilierii în mod egal, fără a avea prioritate politică și geopolitica”, a spus Andrei Năstase.

„Democrație se face cu majorități, vom miza pe o majoritate, acum ca acești consilieri sunt de la un partid sau altul, pentru mine contează ca ei să vină cât se poate de exact nu să spună azi votăm una și mâine să vină și să zică nu ca de fapt. Trebuie sa votăm proiecte necesare. Aceste majorități, eu cred ca se pot face natural fără artificii care s-au făcut până acuma. Priorități putem să discutăm, bunuri, favoruri nu discutăm. Cel care vine la primărie, vine cu o echipă, voi avea grijă. Voi veni cu oameni care si-au demonstrat integritate și profesionalismul în spațiul public. Eu sunt un om care respecta legea”, a declarat Andrei Năstase.

Dacă va candida sau nu la alegerile parlamentare din toamna, Andrei Năstase spune că va ajuta forțele pro-europene să cucerească Parlamentul, astfel încât sa facă schimbarea în bine.

„Acordul este formalizat doar cu PAS, cu PLDM am avut o colaborare foarte bună în cadrul prezidențialelor și tot felul de inepții care apar în spațiul public că se uita de miliardul furat, dimpotrivă, vreau să asigur toți locuitorii Chișinăului că voi face demersuri necesare și anume în vederea investigării furtului miliardului de pe orice poziție o voi avea, ca voi fi primar, ca voi fi altceva n-am sa uit despre miliardul furat niciodată și îl asigur pe cel care face declarații în spațiul public să se astâmpere odată”, a conchis Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: