image
Sursa foto: jurnal.md

Neregulile curg la secțiile de votare: Un locuitor al capitalei s-a trezit cu 15 persoane înregistrate în apartamentul său

Neregulile curg la secțiile de votare. Un locuitor al capitalei s-a trezit cu 15 persoane înregistrate în apartamentul său, susțin reperezentanții Misiunii de Observare Promo-LEX.

„Au fost depistate 53 de cazuri în care au fost deficiențe în listele electorale cum ar fi: erori în datele actelor de identitate sau înscrierea persoanelor străine la reședința unor alegători. De exemplu în apartamentul unui locuitor al capitalei erau înscrise 15 persoane”, a spus Pavel Postica.

De asemenea, mai multe birouri electorale ale secțiilor de votare din Chișinău au eliberat reprezentanților unui partid politic care nu are concurent electoral înregistrat în municipiul Chișinău legitimații de reprezentant al acestui concurent electoral și aceste persoane se aflau în incinta secției de votare.

Totodată au fost depistate șase cazuri în care au fost fotografiate buletinele de vot, și un caz în care un alegător ar fi fost plătit pentru a vota.

Au fost depistate și șase cazuri de agitație electorală sau PR negru.

În Jora de Mijloc au fost transportați organizat cu un microbuz alegătorii la vot.

Urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale/ruperea/deteriorarea sau absența sigiliilor pe urnele de vot – 3 cazuri.

A fost și un caz de violență și intimidare a unui alegător. Iar în ceea ce privește încălcarea secretului votării sau votarea în grup -3 cazuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: