image
Sursa foto: Jurnal.md

O nouă minciună suptă din degetul mic al lui Goebbels

Posturile lui Plahotniuc, Publika, Prime dau din nou prin străchini. Inventează și sug avan minciuni din degetul cel mic al lui Goebbels.

Cică la protestul Diasporei de la București, la care am participat cu mai mulți concetățeni din Republica Moldova, aș fi declarat că vreau violențe pe 26 august la Chișinău.

Sigur, aceste ieftine manipulări, cam cât produsele expirate ale lui Shor, ar putea fi trecute cu vederea, pentru că oamenii cu demnitate fie nu mai privesc deloc aceste guri de canal, fie nu mai cred o iotă din fabulațiile lor halucinante.

Totuși, pentru a ne convinge o dată în plus cât de ticăloși sunt bursierii lui Plahotniuc de la Publika și Prime, să desființăm și această bortă de gogoașă.

Așadar, am ajuns la București pe 10 august în jurul orei 20, lucru care poate fi demonstrat de tahimetrul microbuzului cu care am sosit. La 20 și ceva eram la intersecția bulevardului Lascăr Catargiu și Piața Victoriei, unde am realizat filmulețul postat ulterior de Liviu Vovc pe pagina de Facebook a Platformei DA.

O privire atentă observă că imaginea video e făcută pe lumină, deci la ora indicată, dar postată pe FB puțin mai târziu, în jurul orei 21, deoarece în Piața Victoriei nu mergea WI-FI din motive mai degrabă tehnice, astfel Liviu Vovc fiind nevoit să traverseze Piața Victoriei și să ajungă la o sursă net din parcul Heleșteu. În momentul în care s-a produs acest filmuleț, nu era vorba de niciun fel de incidente tragice, jandarmii încă nu începuse în forță dispersarea protestatarilor pașnici.

Impresionat de chipurile oamenilor, de atmosfera ce predomina în jurul nostru, am spus, literalmente, următoarele: “Am ajuns acum cu mai mai mulți concetateni de-ai nostri la Bucuresti, aici lângă guvernul Romaniei, într-o fantastică atmosferă de protest, în Piața Victoriei, unde e o mulțime impresionantă de tineri, oameni din diaspora, din București și Timișoara, din toate colțurile Romaniei, au venit să-și apere justitia, demnitatea, democrația și viitorul. Este extraordinar ce se vede aici. Vreau ca o asemenea manifestatie să avem la 26 august si la noi, la Chișinău. Să demonstrăm cu toții împreună că dorim să trăim într-o țară cu justiție, cu legi drepte și să avem un viitor. Iată de ce am venit aici, iată de ce am făcut acest drum lung pentru a fi împreună cu frații noștri de la București.”

Se aud aplauze. Începe scandarea DEMISIA!, DEMISIA!, DEMISIA!

Între timp, împreună cu prietenii noștri de la București ne-am deplasat spre partea opusă a bulevardului Lascăr Catargiu, către Aviatorilor și parcul de vis-à-vis, unde Primăria sectorului 3 pune gratis WI-FI la dispoziția oamenilor. Curios să știu cam când se va încheia acțiunea de protest, am întrebat acest lucru de la însoțitorii noștri. Păi, zice Cătălin, de obicei cam pe la 11 se sparge.

Din nefericire, de această dată a fost altfel!

În loc să-și facă datoria, jandarmii, la indicațiile unui penal, au declanșat o acțiune violentă, lipsită de logică, groaznică de curățare a Pieții Victoriei, împrăștiind oamenii pașnici cu tunul cu apă, cu grenade și gaze lacrimogene. Iată ce spune despre ora acțiunii în forță presa română:

“Jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, la ora 23.00, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Scutierii au intrat în forţă în manifestanţi, atacând cu grenade cu gaze lacrimogene şi folosind tunul cu apă. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi au încercat să fugă pe bulevardele din jur. Cei câţiva protestari care au fost violenţi pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncând cu sticle şi pietre.”

Astfel, orice om cu scaun la cap înțelege că subsemnatul nu avea cum să știe la orele 20.30 ce urma să se întâmple în Piața Victoriei la ora 23!!! Pentru goebbels tv acest detaliu nu contează. Pentru slujbașii holdingului ucigaș este important să mai fie fabricată o minciună, servită de chelnerii oligarhici în sos de pelin.

Prin urmare, reiterez pentru toată lumea că pe 26 august aș vrea să particip la un ptotest masiv, inclusiv cu foarte mulți tineri de acasă și din diaspora, cu o poliție deșteptată, aflată în serviciul poporului și nu al uzurpatorului, la care prin mijloace civilizate, non violente, să scoatem țara din ghearele mafiei lui plahotniuc.

Vasile Năstase

Noutăţile partenerilor

comentarii: