Breaking News

image
Sursa foto: privesc.eu

PG a refuzat pornirea unui dosar privind uzurparea puterii în stat; Andrei Năstase: „Moldova încă e Republica procurorilor”

Procuratura Generală a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale cerută de Andrei Năstase privind „uzurpare a puterii de stat”. După anunțarea deciziei, Năstase a venit cu o reacție pe pagina sa de facebook în care a menționat că „Moldova e încă Republica procurorilor”.

„Procuratura Generală a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”, se arată scris în comunicatul emis de PG.

Andrei Năstase spune că „refuzul de a da curs denunțului este o nouă dovadă că uzurparea puterii în stat este o operațiune concertată si coorodonată tocmai de către cei obligati, prin atribuțiile constituționale pe care le au, să contribuie la eliberarea și democratizarea Republicii Moldova”.

„Așa-zisul procuror general interimar Igor Popa a dovedit încă o dată că nu se află în slujba poporului, ci în serviciul oligarhiei și al bandiților, prin semnarea unei ordonanțe de refuz în pornirea urmăririi penale cu privire la uzurparea puterii în stat. Îl avertizez pe acest Popa că este în vigoare Hotărârea Parlamentului cu privire la captivitatea statului și că la nivelul coaliției de guvernare vom lua măsuri ferme în sensul acestei hotărâri, astfel încât Procuratura să nu mai poată bloca aflarea adevărului și dezvăluirea abuzurilor comise de regimul Plahotniuc și sancționarea criminalilor”, a scris Năstase pe pagina de facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: