image
Sursa foto: Getty Images

Manchester City a intrat în istoria Premier League

Manchester City a intrat în istoria fotbalului englez. Echipa lui Pep Guardiola a stabilit două recorduri în Premier League, după victoria de pe teren propriu, 3-1 cu Brighton. Golurile au fost marcate de Danilo, Bernardo Silva, Fernandinho, respectiv Ulloa.

Campioana Angliei a înregistrat a 31-a victorie într-o singură stagiune în EPL, doborând astfel recordul pe care îl deţinea alături de Chelsea (sezonul 2016 - 2017).

Mai mult, "cetăţenii" au ajuns la 105 goluri înscrise într-o campanie internă şi au depăşit-o tot pe Chelsea. Londonezii marcaseră 103 goluri, în sezonul 2009 - 2010.

Chelsea, marea perdantă a etapei

Chelsea a făcut un pas greşit, 1-1 pe teren propriu cu Huddersfield, care o va costa, cel mai probabil, locul de Champions League pentru ediţia viitoare.

Tottenham a învins-o pe Newcastle, cu 1-0, şi a acumulat 74 de puncte. Cu o singură rundă rămasă de disputat, Chelsea are 70 de puncte şi, pentru a ajunge în UCL, are nevoie de un succes în ultima etapă (pe terenul lui Newcastle), dar şi de o înfrângere a lui Liverpool (acasă, cu Brighton). "Cormoranii" au 72 de puncte, dar un golaveraj mult mai bun ca al echipei lui Conte.

După primele 37 de etape, Manchester City a ajuns la 97 de puncte şi un golaveraj 105 - 27. Ocupanta locului secund, Manchester United, are 77 de puncte, dar şi un meci mai puţin disputat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: