image
Sursa foto: PCCOCS

Un tânăr de 20 de ani, din Dubăsari, prins în flagrant la Chișinău în timp ce se pregătea să omoare un cetățean ceh

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din raionul Dubăsari, a fost reținut, fiind bănuit de pregătirea unui omor asupra unui cetățean ceh.

În luna ianuarie, în cadrul cauzei penale privind pregătirea de omor, forțele de ordine au documentat acțiunile unei persoane, care pentru bani și-a creat intenționat condițiile necesare pentru a omorâ un om de afaceri de origine cehă, aflat în Republica Moldova.

În cadrul cauzei penale gestionate şi acţiuni de urmărire penală au fost acumulate probe care au confirmat intențiile criminale ale suspectului.

Astfel, pe cinci februarie, persoana suspectă a fost documentată în timp ce alegea locul în care intenționa să omoare victima, procura mijloacele necesare pentru comiterea infracțiunii și ascunderea urmelor acesteia, precum și stabilea căile de retragere de la locul fapte.

S-a stabilit că, pentru realizarea planului său infracțional, învinuitul, care avea asupra sa o țeavă metalică special adaptată, a procurat de la o piață din Chișinău mănuși de protecție și ștrampi pentru a se deghiza, folosindu-i în calitate de cagulă.

În aceeași zi, după ora 19.00, în unul din scuarurile din centrul Capitalei, unde în prealabil îi fixase victimei o întâlnire, suspectul a fost reținut în flagrant, în momentul în care, fiind înarmat cu țeava metalică și purtând masca improvizată, dânsul se îndrepta în direcția victime care se afla sub protecția oamenilor legii.

La data de șapte februarie, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la zece ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: