image
Sursa foto: Del Piero, Buffon, Michael Oliver

Buffon, criticat de legendarul Del Piero, după ce l-a făcut praf pe Michael Oliver

Gianluigi Buffon l-a făcut praf pe arbitrul întâlnirii Real Madrid - Juventus (1-3), Michael Oliver. Veteranul din poarta bianconerilor a fost criticat de una dintre legendele clubului, Alessandro Del Piero.

”Sunt foarte apropiat de Gigi, dar nu pot înțelege ce a spus despre arbitru, sincer. Nu înțeleg de ce a vorbit de alte meciuri. În fotbal, analizezi prezentul. Înțeleg că e frustrant, dar sunt sigur că se va gândi la ce a zis și că va spune alte cuvinte în următoarele zile”, a comentat Del Piero, conform Mirror, citat de digisport.ro.

Buffon a fost eliminat, după ce a protestat vehement la adresa lui Oliver. Atacurile fostului internațional italian au continuat și după meci.

”A fost o zecime de penalty. Nu știu ce a văzut arbitrul, dar a fost o fază discutabilă. Nu poți dicta penalty la o asemenea fază, petrecută în al treilea minut al prelungirilor. Echipa a dat totul, iar un om nu poate distruge un asemenea vis, după o revenire extraordinară, după o asemenea fază.

Cu siguranță, nu ai o inimă în piept dacă faci asta, ci un coș de gunoi. Dacă nu ai caracterul să arbitrezi un asemenea meci, disputat pe un astfel de stadion, mai bine stai în tribună alături de soție și copii, bea un suc și mănâncă chipsuri.

Puteam să îi spun orice arbitrului în acel moment, dar el trebuia să înțeleagă ce dezastru a creat. Dacă nu ai curajul să iei o decizie și nu poți face față presiunii, stai în tribună și mănâncă chipsuri. Decizia asta a fost a unui animal, nu a unui om", a "tunat" Buffon, la microfonul Mediaset Premium.

Pentru Buffon, acesta a fost primul cartonaș roșu încasat în Champions League, în cele 117 meciuri adunate în întreaga carieră. 50 de partide a încheiat italianul fără gol primit în cea mai tare competiție inter-cluburi. Întrebat dacă acesta a fost ultimul lui meci în UCL, "Gigi" a răspuns: "E foarte probabil să fie ultimul".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: