image
Sursa foto: mediafax.ro

Canada doreşte să pună presiune pe Donald Trump pentru ridicarea tarifelor impuse asupra exporturilor de oţel şi aluminiu

Canada lucrează cu politicieni şi companii din Statele Unite pentru a pune presiune pe preşedintele american Donald Trump, în vederea ridicării tarifelor impuse asupra exporturilor de oţel şi aluminiu, a declarat prim-ministrul canadian Justin Trudeau, citat de Reuters.

Donald Trump a impus tarifele în luna mai. Canada a condamnat decizia şi a transmis că nu va semna un nou acord comercial cu Statele Unite şi Mexic dacă aceste tarife nu vor fi ridicate.

Acordul Statele Unite-Mexic-Canada (USMCA), care a înlocuit Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA) a fost semnat în luna noiembrie.

„În această perioadă a imprevizibilităţii şi a protecţionismului în Statele Unite, semnarea acordului a fost o prioritate masivă penru canadieni”, a declarat Justin Trudeau, întrebat de ce şi-a schimbat decizia de a semna acordul, scrie mediafax.ro.

„Am discutat deja cu membri ai Congresului, cu guvernatori, cu oameni de afaceri care sunt afectaţi negativ de aceste tarife... pentru a pune presiune pe preşedinte să ridice tarifele pentru oţel şi aluminiu”, a adăugat Trudeau.

Conform unei surse citate de Reuters, Justin Trudeau şi Donald Trump au discutat luni această problemă, dar momentan nu este planficată ridicarea tarifelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: