image
Sursa foto: gov.md

FOTO: Complexul sportiv Arena Chișinău, finalizat în proporție de 98%; Când va fi dat în exploatare

Complexul sportiv Arena Chișinău, construit în extravilanul comunei Stăuceni, este finalizat în proporție de 98% și va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie 2020.

Potrivit Guvernului, în prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și a echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv care va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

În cadrul unei vizite de inspecție a premierului Chicu, a fost discutat subiectul construcției unui drum de ocolire, care urmează a fi executat până la sfârșitul lunii aprilie 2020.

Arena Chişinău este ridicată pe o suprafaţă de 10 hectare. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare.

Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. De precizat că partenerul privat, compania Summa din Turcia, este singurul care s-a arătat interesat de concursul organizat de autoritățile de la Chișinău.

Anterior, s-a anunțat că proiectul Arena Chișinău va costa 43 de milioane de euro. Ulterior fostul Guvern Filip a majorat investiția cu peste 1 milion 529 de mii de euro.

Precizăm că Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe delapidarea averii străine și abuz de putere în interesul unui grup criminal în cazul Arenei Chișinău.

ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena
ArenaArena

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: