image
Sursa foto: AP

Circa 10 mii de semnături pentru petiția ACUM: „Solicităm instituțiilor UE să cerceteze furtul bancar din RM”

Petiția lansată de membrii Mișcării de Rezistență Națională ACUM, prin care se solicită instituțiilor UE și statelor membre să cerceteze aspectele furtului bancar din Republica Moldova realizate pe teritoriul țărilor UE a acumulat 10 mii de semnături, din cele 50 de mii necesare.

Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF și Europol.

Semnând petiția, cetățenii Republicii Moldova solicită instituțiilor UE și statelor membre să cerceteze aspectele furtului bancar din Republica Moldova realizate pe teritoriul țărilor UE, să pornească urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova implicați în furtul bancar și în operațiuni de spălare a banilor și să le aresteze activele delapidate.

„ACUM este și mai necesară mobilizarea noastră pentru a cere sprijinul instituțiilor europene în vederea urmăririi și tragerii la răspundere a cetățenilor moldoveni care au comis fraude pe teritoriul UE. Plahotniuc și gașca sa au furat miliarde și au făcut spălări de bani în țările europene, și-au cumpărat din venituri ilegale case luxoase în occident, încalcă toate convențiile și toate legile naționale, trimițând la închisoare și tortură profesori. Acești criminali trebuie pedepsiți. Avem nevoie de ajutorul Uniunii Europene. Haideți să semnăm petiția și să obținem sancționarea tuturor celor vinovați”, este îndemnul membrilor Mișcării de Rezistență.

Petiția poate fi semnată online urmând acest link: Acum.md/petitie.

De asemenea, petiția mai poate fi semnată la sediile PAS de pe str. A. Mateevici 31, Platforma DA, str. 31 August 15, și PLDM, str. București 90, of. 19.

Amintim că petiția a fost lansată în cadrul Adunării Generale a Cetățenilor din 26 august 2018.

De la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept ale țării nu au recuperat nimic.

Povara a fost pusă pe umerii cetățenilor prin adoptarea de către Parlament a legii privind transformarea în datorie internă a garanțiilor de stat emise în noiembrie 2014 și martie 2015.

Noutăţile partenerilor

comentarii: