image
Sursa foto: Moldova.org

Ambasadorul SUA, la final de mandat: Moldovenii merită ceva mai bun, un Guvern care să contribuie la îmbunătățirea vieții

Aflat la final de mandat, ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, își amintește într-o înregistrare video impresiile avute când a pășit pentru prima dată pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și despre experiențele pe care le-a trăit în țara noastră.

„Oamenii din RM merită ceva mai bun în viață. Merită un Guvern care funcționează într-un mod care contribuie la îmbunătățirea vieții aici în Moldova. Cred că Moldova are un potențial enorm. Trebuie numai să dezvoltăm, să lucrăm împreună pentru o țară democratică, o țară prosperă, care funcționează bine. Sperăm că în viitorul apropiat va fi membru al UE”, afirmă James Pettit.

Diplomatul american s-a arătat încântat de bucatele tradiționale moldovenești. „Plăcintele, sarmalele, mămăliga sunt foarte gustoase. Îmi va fi dor. Și vinul este deosebit. Este o comoară pentru țară. Sper că pe viitor vom vedea în SUA mai multe vinuri din RM”, a mai spus el.

James Pettit a mărturisit că a studiat limba română la Washington, cu cinci luni înainte de a veni în Republica Moldova.

„Îmi place foarte mult această limbă frumoasă. Am continuat să o învăț aici. Pentru mine a fost o realizare importantă pentru a-mi demonstra respectul pe care îl am față de poporul moldovenesc. Am fost foarte impresionat de faptul că aici oamenii păstrează cultura și tradițiile într-un mod diferit de alte țări. Această dragoste, pasiune pentru istorie, cultură, muzică, poezie. Cred că este o realizare impresionantă”,spune James Pettit.

„După trei ani și opt luni am avut multe experiențe plăcute și, din când în când, neplăcute. Dar impresia finală pentru mine este foarte, foarte pozitivă. Sper că am contribuit cu ceva acestei țări în care va rămâne o parte a inimii mele”, a adăugat ambasadorul SUA, încheindu-și mesajul cu o poezie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: