image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu, după întrevederea cu John Bolton: Vom negocia un nou plan individual de acțiuni al parteneriatului Moldova-NATO

Republica Moldova va negocia în acest an un nou plan individual de acțiuni al parteneriatului Moldova - NATO. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu după întrevederea cu John Bolton, consilier pe securitate al președintelui SUA, Donald Trump, care efectuează astăzi o vizită în Republica Moldova.

„Am discutat subiecte importante pe agenda de dezvoltare a RM. SUA reprezintă un partener strategic pentru RM și vizita domnului Bolton este o reconfirmare a acestui lucru. Partenerii americani au susținut eforturile noastre de restabilire a proceselor democratice și de protecție a drepturilor omului după o perioadă în care RM a căzut pradă uni regim oligarhic, fiind catalogată drept stat capturat”, a declarat Maia Sandu.

Oficialii au discutat despre prioritățile actualului Executiv de la Chișinău, combaterea corupției mari, reducerea sărăciei, crearea oportunităților de dezvoltare economică, diversificarea resurselor energetice.

„Ne dorim ca aceste subiecte să fie în continuare subiecte de cooperare și de asistență biletarală cu SUA”, a menționat Maia Sandu.

Un subiect distinct a fost sprijinul pentru fortificarea și consolidarea sectorului de securitate și apărare.

„Asistența SUA pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate ajunge astăzi la circa 15 milioane de dolari anual. Anul acesta vom negocia un nou plat individual de acțiuni al parteneriatului Moldova-NATO și vom trece la cea de-a doua fază a inițiativei de consolidare a capacităților de apărare pentru RM. În acest sens, susținerea SUA este foarte importantă pentru noi”, a mai spus șefa Guvernului de la Chișinău.

Precizăm că prim-ministrul Maia Sandu şi alţi membri ai Guvernului vor efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 august - 4 septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: