image
Sursa foto: colaj știri.md

Omorul de la Botanica: Suspectul care ar fi ucis și jefuit o femeie, reținut în Germania; Umează a fi extrădat în RM

Principalul suspect în cazul omorului de Botanica, unde o femeie de 32 de ani, mamă a doi copii, a fost ucisă în propriul automobil, a fost reținut pe șase noiembrie, în Germania și urmează a fi extrădat țării noastre.

Despre reținerea individului Procuratura Generală din RM a fost informată pe data de 14 noiembrie, iar pe data de 15 noiembrie PG a expediat organelor competente din Germania setul de acte necesare traduse.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de ofițerul de presă al PG, Emil Gaitur.

Potrivit lui, demersul de extrădare a cetățeanului este în curs de examinare de către autoritățile Germaniei.

„Demersul de extrădare a cetățeanului este în curs de examinare de către autoritățile Germaniei, în acord cu legile interne și prevederile internaționale, urmare a setului de documente necesare (traduse în limba germană) prezentate de autoritățile de la Chișinău, în termeni restrânși”, a declarat pentru Jurnal.md Emil Gaitur.

Amintim că o femeie de 32 de ani, din capitală, mamă a doi copii, a fost găsită pe 10 iulie, fără suflare în propriul automobil, parcat pe o stradă din sectorul Botanica. Pe corpul victimei au fost depistate semne de moarte violentă.

La scurt timp, individul care ar fi comis crima a părăsit teritoriul țării, înainte de a fi anunțat în urmărire internațională.

Unele surse spuneau atunci că victima ar fi fost în relații amoroase cu individul, însă nu se știe care era relația celor doi în momentul crimei. Suspectul ar fi deposedat femeia și de anumite bunuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: