image
Sursa foto: libertatea.ro

Un bărbat a ajuns la spital cu o infecţie gravă, după ce a folosit beţişoare de urechi

Un bărbat de 31 de ani din Marea Britanie și-a curățat urechile cu bețișoare și a dezvoltat o infecție care nu doar că i-a afectat auzul, dar care s-a răspândit în învelișul ce acoperă creierul, cauzându-i simptome neurologice.

Problemele bărbatului au început atunci când vârful unui tampon de bumbac a rămas în canalul urechii lui. El le-a spus medicilor că nu știe exact cum sau când s-a întâmplat acest lucru, potrivit  livescience.com.

Puțin bumbac rămas în ureche poate suna inofensiv, dar, în acest caz, a cauzat un dezastru. Britanicul a dezvoltat o infecție bacteriană severă care a început în canalul urechii și s-a răspândit la osul de la baza craniului, iar apoi s-a mutat în meninge, a spus doctorul implicat în cazul bărbatului.

Britanicul a fost tratat la Spitalul Unversitar Coventry din Anglia. Deși infecția nu a ajuns până în creier, a fost clar că aceasta a cauzat simptome neurologice. El a fost dus la camera de urgență după ce a avut o criză epileptică, scrie libertatea.ro.

Pacientul a stat aproape o săptămână în spital și a avut nevoie de două luni de tratament intravenos și antibiotice administrate pe cale orală. Din fericire, nu a avut probleme de auz și neurologice pe termen lung.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: