image
Sursa foto: facebook.com/ira.marcu.5

Preotul care a legat un câine de mașină și l-a târât kilometri întregi, OPRIT temporar de a sluji în biserică

Preotul Ghenadie Văluță din orașul Anenii Noi, care a legat un câine cu lanț metalic de mașină și l-a târât kilometri întregi, nu va mai avea dreptul de sluji cele sfinte cel puțin pentru o perioadă. Decizia a fost anunțată de Mitropolia Moldovei.

„Diaconul Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric al bisericii „Sf. Dumitru” din Anenii Noi și oprit de a sluji cele sfinte până la examinarea și luarea deciziilor în cadrul Judecății mitropolitane”, anunță un comunicat al Mitropoliei.

Amintim să pe rețelele sociale au fost făcute publice iamgini în care preotul Văluță a legat un câine de mașină și l-a târât minute bune pe asfalt, spunând că astfel vrea să apere copii din sat.

În acest sens, a fost lansată și o petiție online pentru tragerea la răspundere a preotului conform legii, care a fost semnată de aproape 35 de mii de oameni.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Anenii Noi a pornit un dosar contravențional pentru cruzime față de animale, ceea ce se pedepsește cu amendă de la 600 la 1200 de lei. După procedură se va stabili dacă Ghenadie Văluță va fi tras la răspundere penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: