image
Sursa foto: jurnal.md

DOC: Lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare, despre care Stoianoglo spune că nu există

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, afirmă că raportul Kroll II nu conține lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare. „Sau nu a citit raportul sau minte”, a reacționat președintele Comisiei de anchetă privind jaful din sistemul bancar, Alexandru Slusari, cel care în septembrie a dezvăluit nume din lista întocmită de Kroll.

„Nu dispun de informația de care dispune Blocul ACUM. Săptămâna trecută a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate la care a fost discutat acest subiect. În ultimele 4-5 luni, investigația în direcția asta va fi activizată. Dar nu avem nici numele beneficiarilor. Am văzut din presă că aveam rapoartele Kroll I și Kroll II. Am crezut că în aceste rapoarte avem ceva concret. După ședința CSS, am înțeles că în aceste rapoarte nu este nimic despre beneficiarii furtului miliardului. Au fost liste publicate, niște companii din străinătate”, a declarat procurorul general.

Președintele Comisiei de anchetă privind jaful din sistemul bancar, Alexandru Slusari, afirmă că asemenea declarații ale lui Stoianoglo, după patru luni de activitate a Comisiei parlamentare de anchetă și după mai multe publicații în presă, care în mare parte au fost veridice, „nu aduc valoare adăugată noului procuror general”.

„Procurorul General continuă să mă decepționeze. Când dânsul susține că raportul Kroll 2 nu conține nume, eu pot presupune trei versiuni de origine a acestei afirmații pripite. Sau dl. Stoianoglo deloc nu a citit raportul Kroll 2. Sau el a citit doar raportul Kroll 2 și nu a făcut cunoștință cu Confidential Working Papers Part I și Part II. Sau dânsul minte”, a menționat Alexandru Slusari.

Cotidianul a obținut mai multe file din raportul Kroll 2, în care apar nume cunoscute, de la Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat până la Olga Bondarciuc, cunoscută și ca „notarul lui Plahotniuc”. Autenticitatea acestor documente a fost cofirmată de Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: