image
Sursa foto: libertatea.ro

Armata SUA a intrat în 2019 cu stângul: O glumă proastă de Revelion i-a contrariat pe americani

Comandamentul american responsabil de capacităţile de atac nuclear a provocat un scandal în SUA, după ce în ultima zi a anului a postat pe Twitter un mesaj în care ameninţa cu posibilitatea lansării unei bombe, scriu jurnaliştii de la New York Times.

Tweet-ul de revelion a fost şters câteva ore mai târziu, după ce a atras un val de critici.

Comandamentul Strategic al SUA se anunţa „pregătit să lanseze ceva” în tweet-ul însoţit de imaginea unui bombardier invizibil B-2.

Gluma armatei americane făcea referire la tradiţia din Times Square, din New York, unde la miezul nopţii o bilă este lăsată să cadă timp de 60 de secunde printr-un catarg special.

Momentul în care ea se opreşte coincide cu intrarea în noul an. „Tradiţia din Times Square se anunţă noul an prin lansarea marii bile.

Dacă este nevoie vreodată, suntem gata să lansăm şi noi ceva mult, mult mai are”, se arată în mesajul şters, alături de mai multe hashtag-uri, printre care şi „Pacea este profesia noastră”.  

Mesajul a fost criticat pe reţelele sociale. Walter M. Shaub Jr., care a condus Biroul de Etică Guvernamentală al SUA, a comentat: „Ce fel de maniaci conduc ţara asta?”, scrie New York Times, citat de libertatea.ro.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Strategic a spus că postarea „face parte din seria de retrospective a anului trecut, care are scopul de a prezenta priorităţile: descurajare strategică, răspuns ferm şi forţe gata de acţiune”.

Cu toate acestea, având în vedere valul de critici, armata şi-a schimbat discursul. După vreo 30 de minute de la publicarea primei declaraţii, Comandamentul Strategic şi-a cerut scuze pe Twitter.

„Postarea anterioară de Anul Nou a fost de prost gust şi nu reflectă valorile noastre”, au spus şefii armatei SUA. Jurnaliştii americani scriu că nu este prima gafă de pe reţelele sociale a armatei. În primăvară, au comparat luptele sângeroase din Farah, un oraş din Afganistan, cu o dispută de pe internet.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: