image
Sursa foto: Exercise Right

Cancer // „Dacă exercițiul fizic ar fi o pilulă, ar fi prescris fiecărui pacient”

„Exercițiul fizic ar trebui să fie prescris pentru toți bolnavii de cancer.” Societatea de Oncologie Clinică din Australia și-a făcut publică poziția despre rolul exercițiului fizic, alături de chirurgie, chimioterapie sau radiație, în tratarea acestei maladii, scrie theguardian.com.

Sprijinită de un grup de 25 de organizații de sănătate și de luptă împotriva cancerului, inclusiv Consiliul de Cancer din Australia, această campanie de promovare a exercițiului fizic, în calitate de component esențial al tratamentului, este argumentată științific.

Autorul principal, profesoara Prue Cormie de la Universitatea Catolică din Australia, a declarat că demersul se întemeiază pe o evidență „indiscutabilă”. „Realmente, suntem la nivelul în care știința ne spune că renunțarea la exercițiu pentru bolnavii de cancer poate fi periculoasă”, a spus Cormie.

„Exercițiul este cea mai bună medicină pentru oamenii care suferă de cancer. Noi știm că oamenii care practică sportul au efecte secundare ale tratamentului mult mai minore – oboseala, suferință mintală, calitatea vieții”.

„Aceștia au de asemenea un risc mai mic la recrudescența maladiei sau cel de a muri din cauza acestei boli, a declarat Cormie.

„Dacă efectele exercițiului ar putea fi puse într-o capsulă de pilulă, ar fi prescris oricărui pacient de cancer de oriunde și este considerat deosebit de important în tratament”, a mai spus ea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: