image
Sursa foto: mediafax.ro

Huawei lansează telefonul care NU va avea acces la YouTube, Gmail şi Google

Noul telefon Huawei Mate 30 este pe punctul de a fi scos la vânzare, dar nu va veni cu aplicaţii ca YouTube, Gmail sau Google Maps, potrivit CNN.

Compania chineză va lansa cel mai recent smartphone al său, Mate 30, la München în Germania, spre sfârşitul acestei luni. Va fi prima serie de smartphone-uri Huawei care intră pe piaţă de când compania a fost plasată pe lista neagră de comerţ a Statelor Unite, care i-a întrerupt accesul la aplicaţiile şi serviciile Google pentru produsele ulterioare.

În mai, Washington a plasat Huawei pe o listă care interzice companiilor americane să-i vândă tehnologie şi produse software. Aceasta a însemnat că Huawei nu mai putea face afaceri cu furnizori cheie precum Intel, Micron, Qualcomm sau parteneri software precum Google şi Facebook, screie mediafax.ro.

Huawei a anticipat ameninţarea şi şi-a asigurat stocuri de componente, dar nu a putut asigura produse software. Compania licenţit soft Google pentru mai multe smartphone-uri înainte de a fi plasată pe lista neagră a SUA, dar nu a mai putut realiza acest lucru pentru seria Mate 30.

Compania şi-a dezvoltat propriul sistem de operare numit Harmony, pe care l-a prezentat luna trecută.

Mate 30 ar putea fi lansat cu Android, întrucât sistemul de operare este open source. Însă acesta nu va avea acces la aplicaţii populare ca YouTube, Google Maps şi Gmail, sau Google Play Store, de unde utilizatorii Android pot cumpăra aplicaţii noi. Fără aceste servicii, dispozitivele Huawei devin mult mai puţin atractive pentru utilizatorii de smartphone-uri de pe pieţele din afara Chinei, acolo aplicaţiile Google fiind deja în mare parte blocate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: