image
Sursa foto: jurnal.md

Administratorii unei firme, suspectați de escrocherii și abuz de serviciu; Ce riscă suspecții

Doi bărbați, administratori ai unei firme, au fost reținuți, fiind învinuiți de escrocherii în proporții deosebit de mari și abuz de serviciu.

Cei doi ar fi pus la cale o schemă, prin care urmau să deposedeze un businessman străin de o sumă impunătoare de bani.

„Antreprenorii, dintre care unul era și administrator al afacerii străinului, au încheiat un contract fictiv, neînregistrat în evidența contabilă. Prin intermediul contractului acesta își asuma efectuarea unui studiu privind potențialul pieții Republicii Moldova și elaborarea propunerilor de înregistrare a produselor farmaceutice la Agenția Medicamentului. Pentru acest serviciu, bănuitul ar fi primit peste două milioane de dolari”, se arată într-un comunicat.

Conform datelor din dosar, suspecţii au încheiat un contract de preluare a datoriei, 2 270 659,58 de dolari, prin care noul debitor devenea compania străină. În rezultatul încheierii acestor două acte juridice anulabile, administratorul firmei contractante, în scopul ducerii la bun sfârșit a schemei de înșelăciune și însușire a banilor străini, s-a adresat în instanța de judecată în calitate de reclamant cu o cerere de încasare a pretinsei datorii în sumă de 45 3711 84 de lei.

În consecința acțiunilor ilegale comune ale antreprenorilor, a fost blocat contul bancar al companiei străine şi extrasă suma impunătoare.

Bănuiții au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile. Totodată, s-a aplicat sechestru pe mijloacele financiare sustrase.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: