image
Sursa foto: Twitter

Peste 130 de persoane reţinute la Paris, dintre care 101 arestate într-un liceu

Peste 130 de persoane au fost reţinute marţi - dintre care 101 într-un liceu ocupat - la Paris, după o nouă zi de manifestaţii ale funcţionarilor, pătată de scurte violenţe, a anunţat Prefectura de Poliţie (PP), relatează AFP.

În total, 24 de persoane au fost reţinute în marja manifestaţiei, iar alte 101 au fost arestate în Liceul Arago, în arondismentul al XII-lea, ”iniţial în vederea unui control al identităţii”, a precizat prefectura.

După dispersarea coloanei, câteva zeci de persoane au pătruns în această instituţie, după care au fost evacuate de forţe de ordine, scrie News.ro.

Scurte ciocniri au avut loc la Paris între forţele de ordine şi un număr mic de manifestanţi cu faţa acoperită cu cagulă, în marja coloanei funcţionarilor, care au condus la arestări.

La scurt timp după ce au traversat Place de la Bastille, câteva zeci de manifestanţi au distrus adăposturi de autobuz, au atacat vitrine ale unor magazine pe rue de Lyon, în arondismentul al XII-lea, şi au aruncat cu proiectile către forţele de ordine, a constatat un jurnalist AFP.

În faţa unui ”grup de 200 de persoane purtând cagule şi violente”, a anunţat PP într-un comunicat, poliţişti au replicat cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene şi au procedat la arestări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: