image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu: Împărtășim îngrijorările colegilor din Platforma DA; Doar așa putem să verificăm cât de serioși sunt socialiștii

„Nu avem cum să verificăm cât de serioși sunt cei din PSRM”. Astfel a comentat Maia Sandu decizia Consiliului Politic Național al PAS privind votarea unui speaker propus de PSRM.

Copreședinta blocului ACUM a adăugat că formațiunea pe care o conduce „împărtășește toate îngrijorările și neîncrederea față de socialiști” ale Platformei DA.

„Ne-am fi dorit să nu ajunem în această situație. Am discutat aproape trei ore. Ne-am fi dorit să fim în situația în care să putem oferi un președinte de Parlament din partea blocului ACUM, să formăm un Guvern al blocului ACUM. Realitățile sunt altele din păcate. Această decizie dificilă am luat-o în contextul situației actuale. Varianta propusă de Platforma DA privind un speaker din pareta blocului ACUM este cea mai potrivită, dar dacă nu vom reuși să convingem cealaltă parte și pentru că a rămas foarte puține zile, a trebuit să discutăm la Consiliul Politic Național. Din discuțiile cu PSRM se pare că ei vor sta tare pe poziții. La fel ca și colegii de la Platforma DA avem foarte multe dubii și neîncredere. Dar nu avem de ales. Avem de ales din a lăsa acest regim în continuare să se consolideze și noi am decis că suntem gata să ne asumăm niște riscuri”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la TV8.

Președinta PAS a explicat de ce nu a venit o decizie din partea blocului ACUM.

„Suntem două partide cu organe de conducere, nu poate să decidă consiliul blocului pentru fiecare partid în parte. Este o decizie complicată, extrem de sensibilă. Este absolut necesar ca în fiecare partid să se discute. Am încercat să facem și sondaje printre oameni. Și ei au spus că trebuie să ne asumăm acest risc. Doar așa putem verifica dacă sunt suficiente voturi în Parlament pentru promovarea pachetului antioligarhic. Este o decizie complicată pe care fiecare trebuie să și-o asume și nu poate fi impusă”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a fost întrebată cine dintre membrii Consiliului Politic Național al PAS a votat împotrivă. Precizăm că decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” din 47 de membri prezenți.

„Omul care a fost împotrivă, dacă o să vrea o să vorbească, o să o facă singur”, a menționat președinta PAS.

Referindu-se la candidatura Zinaidei Greceanâi, Maia Sandu a explicat că la ședința PAS nu s-a discutat un nume concret. „Nu am discutat despre un nume concret. Nu este foarte clar dacă PSRM va insista pe numele Zinaidei Greceanâi. Vom încerca să purtăm discuții ca să ne clarificăm”, a mai spus Maia Sandu.

Precizăm că Biroul Politic Permanent al Platformei Demnitate și Adevăr a anunțat că a luat act de decizia Consiliului Politic Național al PAS și că va convoca mâine Consiliul Politic Național al partidului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: