image
Sursa foto: mediafax.ro

Un incendiu forestier din Noua Zeelandă distruge mai multe case, forţând evacuarea locuitorilor

Un incendiu forestier produs pe Insula de Sud din Noua Zeelandă se extinde pe mii de hectare, distrugând proprietăţile oamenilor şi forţând evacuarea a aproximativ 100 de case, au anunţat astăzi autorităţile neozeelandeze, relatează Reuters.

Incendiul care a început la Valea Pegion din Nelson s-a dublat marţi peste noapte pentru a se întinde pe 1870 de hectare într-un perimetru de 20 kilometri, a transmis Oficiul de Management al Situaţiilor de Urgenţă din regiunea Nelson Tasman.

Mai mult de 100 de case au fost evacuate sau autoevacuate, se spune în comunicat, iar oamenii s-au adăpostit în centrele pentru apărare civilă. Autorităţile au declarat starea de urgenţă în regiunea Nelson-Tasman, scrie mediafax.ro

Mai multe case au fost arse, deşi nu au existat date despre victime sau răniţi până acum. Vânturile puternice au împrăştiat flăcările şi pompierii s-au luptat pentru a ajunge în zonele de pădure afectate.

Oficialii declară că 12 echipe de pompieri au lucrat peste noapte pentru a controla incendiul, iar 10 elicoptere şi două avioane au fost folosite miercuri pentru a controla incendiul. Ar putea dura până la patru zile pentru a stinge incendiul, au anunţat pompierii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: