image
Sursa foto: digisport.ro

Porțita care deschide drumul către Real Madrid: Neymar, din umbra lui Messi în cea a lui Mbappe

Neymar a părăsit Barcelona în vara trecută pentru a nu mai sta în umbra lui Lionel Messi, dar lucrurile nu merg conform planului pentru starul brazilian, mai ales după cele întâmplate la Cupa Mondială din Rusia. Practic, odată cu ascensiunea fulminantă a lui Mbappe, decarul sud-american se va afla la PSG într-o situație asemănătoare cu cea care l-a determinat să plece de pe Camp Nou.

Real Madrid știe că un transfer al lui Neymar în această vară este practic imposibil și chiar a publicat pe site-ul oficial un comunicat în care a precizat că nu se află în tratative cu PSG pentru trecerea sud-americanului pe Santiago Bernabeu. Practic, mutarea s-ar putea realiza doar dacă Neymar cere să plece de la campioana Franței, iar acest lucru s-ar putea întâmpla, scrie AS, după ce a discutat cu mai mulți oameni din anturajul brazilianului.

Neymar e conștient de efortul financiar depus de PSG pentru a transferul său. Campioana Franței a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro și îi oferă un salariu anual de 37 de milioane de euro până în 2021. Cu toate astea, sursa citată scrie că brazilianul e convins că toți ochii vor fi pe Mbappe în sezonul viitor, mai ales după tot ce s-a întâmplat la CM 2018.

Dacă Mbappe a străluicit într-o echipă care a devenit campioană mondială, Neymar a fost în prim plan doar din cauza simulărilor dese, fiind arătat cu degetul pentru prestațiile slabe. În timp ce tânărul jucător francez a căpătat proporții aproape astronomic grație modului în care s-a prezentat la CM 2018, imaginea brazilianului s-a deteriorat. Decarul lui PSG e în aceeași situație în care se afla înainte să plece de la Barcelona.

Cu Ronaldo plecat la Juventus și cu Mbappe devenit aproape peste idol pentru francezi, trecerea la Real Madrid ar însemna o variantă ideală pentur Neymar, mai scriu spaniolii. Concluzia este însă una singură: operațiunea se poate derula doar la dorința jucătorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: