image
Sursa foto: RFE/RL

Bulgaria va investiga implicarea unui suspect în cazul Skripal într-un incident similar din 2015

Autoritățile bulgare intenționează să investigheze informațiile potrivit cărora cel de al treilea suspect în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal ar fi fost implicat într-un caz similar din 2015, care a avut loc în Bulgaria.

Tsvetan Tsvetanov, vicepreședintele partidului de guvernământ Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), a informat că ancheta este coordonată cu partenerii străini.

„Sunt sigur că planul necesar de coordonare a fost deja stabilit între autoritățile bulgare, britanic și europene", a declarat Tsvetanov.

Ministerul britanic de Externe nu a dat încă declarații.

Grupul de investigații Bellingcat a informat că un agent militar de informații din Rusia ar fi ajuns în Bulgaria în aprilie 2015, cu câteva zile înainte ca omul de afaceri Emilian Gebrev să fie otrăvit de o substanță neidentificată.

Gebrev, care activa în domeniul armamentului, a supraviețuit, însă autorul atacului nu a fost prins, scrie stiripesurse.ro.

Bellingcat susține că agentul rus, în vârstă de 45 de ani, a călătorit în Bulgaria sub numele de Serghei Viaceslavovici Fedotov și a fost identificat ca agent GRU. Fedotov este de asemenea suspect în cazul Skripal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: