image
Sursa foto: Jurnal.md

Casa lui Gheorghe Cavcaliuc din Trușeni, păzită zi și noaptea de subalternii săi

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, este păzit zi și noapte de către subalternii săi. Mai bine zis, este păzită averea faimosului colonel - o casă de vară în Trușeni.

Ce ascunde acolo Cavcaliuc a încercat să afle activistul civic, Iurie Tesa, care consideră că poliția trebuie să fie în folosul comunității, nu invers. Intenția cetățeanului nu a fost comentată, deocamdată.

Iurie Tesa afirmă că în preajma locuinței lui Cavcaliuc se află permanent un echipaj al poliției.

Polițiștii i-au spus că nu păzesc pe nimeni, ci doar asigură ordinea publică.

Am încercat să obținem, în repetate rânduri, o reacție de la Gheorghe Cavcaliuc, dar acesta nu ne-a răspuns. Nici șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, nu a fost de găsit pentru un comentariu.

Anterior, Jurnal TV a realizat o investigație în care a arătat că Gheorghe Cavcaliuc are o ditamai gospodărie într-un sector de vile, în satul Truşeni. Pe un teren de 12 ari, poliţistul a ridicat nişte construcţii impunătoare. Cavcaliuc a mai cumpărat un lot alăturat de 11 ari, astfel încât deţine în acest sector cam o pătrime de hectar.

Omul şi-a delimitat gospodăria în trei părţi. Pe o bucată de pământ, se pare, intenţionează să facă grădinărit. Casa cu două niveluri ocupă o altă bucată bună din teren. Iar restul spaţiului este destinat relaxării. În zona pentru odihnă colonelul de poliție şi-a făcut piscină. Totul - îngrădit pe de o parte cu un zid înalt, iar pe de alta - cu sârmă ghimpată.

Este greu de crezut că luxul din imaginile video şi-l poate construi un poliţist, fie el şi în funcţie de conducere, doar din salariu. Dar anume aşa stau lucrurile - ne-a afirmat Gheorghe Cavcaliuc. Din 2016, casa se regăsește în declarația de avere a acestuia, însă Cavcaliuc indică o valoare de numai aproximativ 230 de mii de lei, sau puțin peste 11 mii de euro.

Menționăm că și la capitolul integritate Gheorghe Cavcaliuc este repetent. Potrivit unei investigații RISE, Cavcaliuc a uitat să indice în declarația sa de avere două apartamente în Chișinău, primite în dar de la părinți pentru cei doi copii ai săi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: