image
Sursa foto: PN

Formațiunea „Partidul Nostru”: CEC a intrat în cârdășie deschisă cu socialiștii

Partidul Politic „Partidul Nostru” condamnă cu vehemență lipsa de atitudine a Comisiei Electorale Centrale față de practicile ilegale și abuzive ale unor concurenți electorali care tăinuiesc cheltuielile reale în campania pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Formațiunea „Partidul Nostru” face referire la modul netransparent în care Partidul Socialiștilor din Republica Moldova raportează cheltuielile la CEC.

Membrii formațiunii susțin că Comisia Electorală Centrală: „nu fac uz de drepturile și obligațiile pe care le stabilește Codul Electoral de a cere concurenților să prezinte rapoartele financiare la timp și însoțite de toate actele doveditoare necesare, asistăm astăzi la o comedie de prost gust, când mass-media, operând doar cu datele prezentate de concurenții electorali, plasează Partidul Nostru pe primul loc la capitolul cheltuieli”.

Totodată, aceștia susțin că după ce PSRM a împânzit țara cu panouri electorale se poziționează, conform datelor oficiale pe locul 3.

„Dacă CEC-ul de la Chișinău examina sesizarea Partidului Nostru în care solicită să-i ceară Partidului Socialiștilor să prezinte în 48 de ore facturile și alte documente pentru publicitatea electorală, tabloul arăta cu siguranță altfel. Atitudinea CEC-ului este o practică păguboasă care ar putea încuraja mulți concurenți electorali să-și ascundă cheltuielile reale la următoarele alegeri”, susțin membrii PN.

„CEC nu a făcut nimic pentru a stopa practica uzuală deja, dar care reprezintă o gravă încălcare a legislației și a Constituției, și anume implicarea directă și deschisă în favoarea PSRM a lui Igor Dodon, care trebuie să fie președintele tuturor cetățenilor. Toate aceste inacțiuni demonstrează încă o dată că CEC a intrat în cârdășie deschisă cu socialiștii. PSRM, la rândul său, în frunte cu Igor Dodon, preiau tot mai mult controlul asupra tuturor instituțiilor statului și pun bazele unui nou regim oligarhic și ilegal la fel ca cel al lui Plahotniuc, pe care l-am răsturnat cu doar câteva luni în urmă”, se mai arată scris în comunicatul emis de Partidul Politic Partidul Nostru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: