image
Sursa foto: foto simbol

O bancă celebră îşi împrumută proprii angajaţi ca să îi facă mai responsabili; Suma este enormă: 20 de miliarde de dolari

Banca japoneză SoftBank Group intenţionează să împrumute până la 20 de miliarde de dolari angajaţilor săi, inclusiv şefului executiv Masayoshi Son, pentru a investi în cel de-al doilea fond Vision, precizează Wall Street Journal.

Directorii consideră că un astfel de pas îi va face pe angajaţi să fie mai responsabili, deoarece investiţiile fondului pot fi anulate dacă un manager pleacă sau se implică într-o „afacere nechibzuită ”.

Este posibil ca împrumuturile să fie acordate cu o rată a dobânzii de aproximativ 5%, au scris cei de la Wall Street Journal, citând o sursă.

Guvernul Kazahstanului, investitor al fondului, este de aşteptat să contribuie cu aproximativ 3 miliarde de dolari, în timp ce bănci precum Goldman Sachs Group, Standard Chartered PLC din Marea Britanie (şi Mitsubishi UFJ Financial Group din Japonia au mai declarat că sunt dispuse să investească câteva sute de milioane de dolari fiecare, potrivit raportului.

SoftBank discută cu mai multe fonduri de pensii şi firme de asigurări, inclusiv în Taiwan, pentru investiţiile totale pe care speră să le treacă de 30 de miliarde de dolari, a informat WSJ.

SoftBank nu a fost dispusă să comenteze situaţia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: