image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase depune contestații în legătură cu încălcările depistate la mai multe secții de votare din capitală

Concurentul electoral Andrei Năstase a depus împreună cu echipa sa câteva contestații în legătură cu încălcările flagrante ale legislației, care au fost depistate la mai multe secții de votare.

În cadrul acestora, persoane neidentificate, exponenți al Partidului Socialiștilor, au întocmit și au depus mai multe cereri din numele unor persoane care, chipurile, se află in imposibilitate de a se deplasa la secția de votare, solicitând votarea prin intermediul urnei mobile.

„De asemenea, în cadrul secției de votare nr. 290 din Budești, au fost depuse cererile din numele lui Boboc Constantin, Crudu Maria, Cliciuc Ion, Cotorobai Maria, Buga Lilia care au fost scrise de una și aceeași persoană, încălcându-se astfel, prevederile art.60 alin.(4) din Codul electoral, care stabilește că, în cazul în care alegătorul, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul de votare, biroul electoral al secţiei de votare desemnează, la cererea scrisă a acestuia, cel puţin 2 membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze”, se arată într-un comunicat.

Prin altă contestație, Andrei Năstase solicită Direcției de Poliție a municipiului Chișinău să pornească procedura prevăzută de art. 52 din Codul contravențional pe cazul agitației electorale a concurentului electoral Ion Ceban făcută astăzi, 3 iunie 2018 de la numărul de telefon 062190872.

Și la secțiile de vot nr. 257, 182, 187, 128, 148, 123, 114 au fost depistate încălcări: pe urnele mobile și staționare sunt prezente numai câte 2 sigilii. În aceste cazuri Andrei Năstase și-a întemeiat pretențiile și obiecțiile pe pt. 82 din Regulamentul ”Cu privire la activitatea birourilor electorale ale secţiilor de votare” și art. 60 alin.1 din Codul electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: