image
Sursa foto: captură video

VIDEO: O leoaică, văzută în libertate lângă Berlin; Locuitorii sunt sfătuiți să nu iasă din case

Autorităţile au trimis mesaje de avertizare locuitorilor din regiunile din sudul şi sud-vestul capitalei, în care i-au sfătuit să rămână în case şi să nu se apropie de zonele împădurite până la soluţionarea situaţiei. Ultima dată, felina ar fi fost zărită în regiunea Potsdam, la periferia Berlinului.

Poliția a declarat că a primit informații despre prezența animalului de la martori care l-au filmat în timp ce ataca și ucidea un porc sălbatic. Autorităţile au declarat că nu știu de unde ar fi putut evada animalul, după ce au verificat grădinile zoologice, circurile şi adăposturile pentru animale.

Conform postului de televiziune de stat, autoritățile folosesc elicoptere pentru a urmări animalul, despre care bănuiesc că ar putea fi o leoaică, aflat în libertate. La operaţiune participă şi veterinari și vânători, a transmis poliţia, potrivit Biziday.

În momentul actual, căutările pentru găsirea leoaicei se concentrează în municipiul Kleinmachnow, din sudul Berlinului, care are aproximativ 20.000 de locuitori. O purtătoare de cuvânt a localității a informat că preșcolarilor nu li s-a permis accesul în grădinile din jur și că vânzătorii din piață au fost sfătuiți să nu își instaleze tarabele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: