image
Sursa foto: privesc.eu

Ultima oră! Parlamentul se convoacă mâine pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Parlamentul se va convoca în ședință plenară mâine, la ora 10:00, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Decizia a fost luată astăzi de Biroul Permanent al Parlamentului.

Fracțiunea PSRM a înaintat moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului în contextul angajării răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură.

Potrivit socialiștilor, „Guvernul Sandu a demonstrat incapacitatea totală politică și profesională de a rezolva problemele acumulate și de a opri aprofundarea crizei în toate sferele”. Totodată, PSRM acuză Guvernul Sandu că „se face vinovat de eșecul reformei justiției”.

Astăzi, Maia Sandu le-a propus socialiștilor să-și retragă moțiunea de cenzură, iar premierul în schimb își asumă public angajamentul că după ce acest lucru se întâmplă va expedia Comisiei de la Veneția legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, privind mecanismul de desemnare a candidaților la funcția de procuror general.

PSRM a respins propunerea premierului, insistând pe retragerea inițiativei de asumare a răspunderii.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: