image
Sursa foto: jurnal.md

Recean, despre indexarea pensiilor: Tot bugetul planificat pentru 2024 va ajunge la pensionari; E vorba de o creștere de 6%

Premierul Dorin Recean vine cu noi precizări privind indexarea pensiilor de la 1 aprilie. După ce ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat că indexarea va fi de 4,2 la sută, șeful Guvernului a declarat astăzi că pensiile vor crește cu 6 la sută, așa cum a fost anunțat anterior.

„Vreau să dau asigurări că tot bugetul pentru pensii planificat pentru 2024 va ajunge la pensionari. Este vorba de creșterea de 6%. Rog Ministerul Muncii ca, în acest proces, pensionarii cu pensii mai mici să beneficieze în primul rând de creșteri”, a declarat Recean în debutul ședinței Guvernului de astăzi.

Potrivit legii, pensiile sunt indexate în fiecare an pe 1 aprilie cu rata inflației înregistrată la finele anului trecut. Indexarea are loc pentru a racorda valoarea pensiilor la creșterea prețurilor. La începutul lunii decembrie a anului trecut, autoritățile au anunțat că pensiile vor fi indexate în 2024 cu 6%. Prevederea se conținea în proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent.

În Republica Moldova, peste 530 de mii de persoane primesc pensia pentru limita de vârstă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: